Suunnittele retki taidegalleriaan minkä vain ryhmän kanssa

Suomessa on uskomattoman paljon hienoja gallerioita aivan kaikkialla. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että sinulle on hyvin paljon erilaisia mahdollisuuksia, jos suunnittelet retkeä taidegalleriaan.

Tämä artikkeli tarjoaa hieman ideoita siihen, minkälaisiin hetkiin ja tarkoituksiin taidegalleria retki voi sopia. Tietenkin voit aina vierailla myös taidegalleriassa yksin, mikä on erittäin sopiva mahdollisuus monille. Silti sen lisäksi on myös muitakin mahdollisuuksia, joista on hyvä tietää silloin kun haluat viettää aikaa muiden kanssa.

Ystävien kanssa voidaan tehdä monia erilaisia asioita

Sinun rakkaat ystäväsi sopivat tietenkin hyvin moneen aktiviteettiin. Ystävien kanssa onnistuu niin loton pelaaminen kuten tietenkin myös retki taidegalleriaan. Jälkimmäinen voikin olla erityisen hauskaa esimerkiksi silloin, jos taidegalleriassa on jokin hauska tapahtuma. Jos siellä on uuden näyttelyn avajaiset, voit päästä pitämään hauskan illan ystäviesi kanssa.


Tietenkin, jos juuri sinä ehdotat illanviettoa ystävien kanssa täällä, sinun tulee ottaa joitakin asioita huomioon. Vaikka kaikki ystäväsi voivat olla taiteen ystäviä, tämä ei tarkoita sitä, että he pitäisivät aina samasta taiteesta kuin sinä. Tietenkään, kaikkien ei tarvitse pitää kaikesta taiteesta. Kuitenkin on joitakin asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, jos olet menossa taidegalleriaan muiden henkilöiden kanssa.

Nimittäin varsin monilla ihmisillä on joitakin motiiveja, jotka saattavat saada aikaan jopa hyvin negatiivisen reaktion. Varmista siis parhaasi mukaan, että taidenäyttely ei tule vahingossa aiheuttamaan epämiellyttäviä tilanteita kenellekään ystävistäsi.

Työpaikan virkistyspäivä on hyvin tärkeä asia

Ystävät töiden ulkopuolella eivät ole ainoita, keiden kanssa voit vierailla museossa. Sen lisäksi taidegalleriassa vierailu voi sopia hyvin monille eri työpaikoille esimerkiksi virkistyspäivän aktiviteetiksi. Jos olet suunnitellut tämän ehdottamista kollegoillesi, on tietenkin tärkeää, että tutustut näyttelyyn etukäteen. Näin voit huolehtia samasta asiasta, mistä kerroimme aikaisemmin.

Tämän lisäksi on tietenkin hyvä varmistaa myös muitakin asioita kuin vain tämä asia. Esimerkiksi sinun tulee huolehtia siitä, että aikatauluun kuuluu muitakin asioita kuin vain taidegalleriassa käynti. Voit keksiä jotain muuta, joka sopii samaan aiheeseen. Toisaalta voit tietenkin keksiä jotain aivan muutakin. Tämä voi esimerkiksi olla piknik tai ravintolaillallinen. Näin päivään kuuluu muutakin kuin taiteen ihastelu.

Taidegalleriat voivat sopia myös perheen nuorimmille

Monet haluavat vierailla taidegalleriassa kumppaninsa kanssa. Sen lisäksi voit viedä myös muun perheesi vierailulle galleriaan. Hyvin monet näyttelyt sopivat myös perheen nuoremmille. Sinun tulee vain varmistaa etukäteen, että näyttelyyn ei kuulu mitään motiiveja, jotka voivat antaa painajaisia perheen pienimmille.

Se, että lapset eivät pitäisi taiteesta ei ole aina totta ollenkaan. Yllättävän monet lapset pitävät taiteesta. Sinun tulee vain antaa heille mahdollisuus tutustua taiteeseen ja taidegalleria voi olla tähän juuri sopiva ratkaisu. Tutustu läheisiin näyttelyihin jo tänään.