Mikä olisikaan paras tapa tutustua taidenäyttelyihin kuin Helsingin Taiteiden yö? Vaikka loppukesän viilenevässä illassa on kaikenlaista ohjelmaa monumentaalisista palavista nukeista lähtien, kannattaa käydä tutustumassa myös taidegallerioiden näyttelyihin. Monissa näyttelyissä juuri Taiteiden yönä on taiteilijakin paikalla, joten häneltä voi kysellä teoksiin liittyviä kysymyksiä – moni taiteilija mielellään vastaa varmasti katsojien tuomaan palautteeseen.

Mitä onkaan luvassa vuonna 2018?

Vaikka täyttä Taiteiden yön ohjelmaa ei olekaan vielä julkaistu, voimme kuitenkin hieman jo arvailla, mitä on luvassa elokuun ohjelmistossa.

  • Lapinlahden sairaala

Lapinlahden sairaala toimii tätä nykyä taidegalleriana ja se on aina osannut hämmästyttää tarjonnallaan Taiteiden yössä. Monelta osin näyttelyt perustuvat sairaalan historiaan mielisairaalana, mutta sen kuvaaminen on toteutettu taiteen keinoin. Siksipä myös vuoden 2018 Lapinlahden sairaalan ohjelmalta voi odottaa jotakin erikoista ja jännittävää.

  • Galleria Art Frida

Korkeavuorenkadulla sijaitseva Galleria Art Frida aikoo tarjota vuonna 2018 koiriin perustuvan taidenäyttelyn. Tämä varmasti uppoaa jokaiseen koirafaniin.

  • Kaapelitehdas

Kaapelitehdas on tunnettu kulttuurin monitoimitilana, jossa toimii niin Valokuvamuseo kuin teatteritilakin. Kuitenkin, tämä teos kannattaa käydä katsastamassa, sillä Kaapelitehtaan viidennessä kerroksessa on luvassa Sanna Maijan performanssiesitys. Hedelmällistä taide-elämystä lisäävät myös Emmu Johanssonin hedelmämaalaukset.

  • Art Mobile -bussigalleria

Mikä olisikaan hauskempaa kuin liikkuva taidegalleria? Sen voi nyt vuonna 2018 kokea Helsingin Hesperianpuistossa, kun bussigallerian taidenäyttely Art on the Road avaa ovensa. Bussi keskittyy ennen kaikkea maalauksiin Helsingistä Töölönlahden upein maisemin, joten ei kun vain taideostoksille!

  • Myymälä2 Galleria

Jos Kaapelitehtaan performanssin jälkeen jää vielä kutkuttava performanssinnälkä, kannattaa suunnata Myymälä2 Galleriaan, jossa odottaa loistavan Marek Pluciennikkin livenä tuleva elokuvallinen performanssi. Tarjolla on ehdottomasti multimediapläjäys erilaisine äänineen ja soittimineen.

  • G12 Helsinki

Taiteilija Maria Liitolan työnäytös, joka näyttää taiteilijan eri työvaiheet varsinkin hiilitekniikan ja maalauksen osalta. Liitola työskentelee erittäin fotorealistisin ottein, joten tämän tyylisuunnan ystäville tämä näyttely on yksi ykkösnähtävistä taiteiden yössä.

  • Galleria HJ

Mäkelänkadulla sijaitseva Galleria HJ tarjoaa kolmen taiteilijan teoksen ”Katkelmia”, joka voi olla mukava välietappi Taiteiden yössä. Lapsille on luvassa katumaalausta sisäpihalla, joten vanhemmat voivat nauttia näyttelyn tunnelmasta ja virvokkeista lasten touhutessa keskenään.