Helsingissä on koko ajan kasvava ja laajentuva taidegalleriakulttuuri, jota kannattaa käydä katsomassa joko pääkaupunkiseudulla asuvan, mutta myös siellä vierailevan taiteenystävän. Taidegallerioista löytää yleensä viimeisimmät taidevirtaukset ja myös sillä silmällä omaan kotiinsa taidetta halajava voi käydä näyttelyissä. Myös näyttelyiden avajaiset ovat tapahtuma, joihin kannattaa käydä tutustumassa. Kuka tahansa saa olla paikalla ja itse taiteilijaa voi käydä jututtamassa, sillä hän varmasti kuulee mielellään yleisön mielipiteitä teoksistaan.

Helsingin taidegallerioiden viisi kovaa

  • Galeria Anhava

Yksi Helsingin ehdottomasti kuuluisimmista gallerioista on Galleria Anhava, joka tuo Helsingin taiteenkentälle ennen kaikkea modernin taiteen teoksia, vaikka joskus näyttelyissä nähdään myös kokeellisempaakin meininkiä. Se on perustettu Alvar Aallon ja Maire Gullichenan toimesta, alun perin kulkien nimellä Galerie Artek. Jos haluaa tutustua Helsingin gallerioihin nimenomaan modernin taiteen kautta, kannattaa suunnata ensimmäiseksi Anhavaan.

  • Art Gallery -Helsinki-Vantaalla

Helsinki yrittää jatkuvasti houkutella lisää turisteja satimeen, ja mikä olisi parempi tapa houkutella heitä kuin taide. Helsinki-Vantaan lentokentälle on avattu vuonna 2013 taidegalleria. Nyt myös lennoille lähtevät matkustajat pääsevät ihailemaan taide-elämyksiä. Art Gallery Helsinki Airport tarjoaa lähinnä suomalaista taidetta matkailijoiden ihailtavaksi, mutta ehkä lähitulevaisuudessa on luvassa myös kansainvälisempiä nimiä.

  • Galerie Forsblom

Forsblomilla on jopa kaksi toimipistettä, toinen Helsingissä ja toinen Tukholmassa. Alun perin galleria aloitti toimintansa Turussa 1970-luvulla, mutta siirtyi myöhemmin Helsinkiin komean kivisen julkisivun omaavaan rakennukseen. Forsblomin taiteilijoiden lista koostuu sekä suomalaisista kärkinimistä, kuin myös kansainvälisistä supertähdistä, kuten kiinalainen käsitetaiteilija Ai Weiwei.

  • Helsinki Contemporary

Yksi uusimpia Helsingin taidegallerioita esittelee lähinnä vain 1970- ja 1980-luvulla syntyneiden taiteilijoiden teoksia. Tämä nuorien taiteilijoiden suosiminen auttaa sekä ostajia nappaamaan parhaat taiteilijat päältä, sekä nuoria taiteilijoita saamaan itselleen haluttua nimeä. Galleria vakuuttaa vuorovaikuttavansa paljon näyttelyissään esillä olevien taiteilijoiden kanssa, niin sanotun reilun kaupan meiningin nimissä. Tämä on galleria, jonne on varmasti mukava tulla niin taiteilijana kuin galleriakävijänäkin.

  • Galleria Ama

Turusta Helsinkiin muuttaneen Galleria Aman kokelmiin mahtuu aivan kaikkea laidasta laitaan. Galleriaa onkin nimenomaan kuvailtu monipuoliseksi ja se onkin sen heikkous ja vahvuus. Tietynlaisesta taiteesta pitävä ei välttämättä laske Amaa suosikkigallerioihinsa, tämän liian laajan taideskaalan takia, mutta Ama kuitenkin onnistuu kiehtomaan monenlaisia taideharrastajia.