Aloittelijan opas Ethereumin säilyttämiseen

Ethereum on yksi kuuluisimmista kryptovaluutoista ja lohkoketju teknologioista maailmassa. Siitä syystä ei ole ihme, jos olet kiinnostunut juuri tästä vaihtoehdosta, kun harkitset eri mahdollisuuksien välillä. Ennen kuin aloitat, sinun tulee kuitenkin oppia muutamasta eri asiasta kunnolla.

Yksi näistä asioista on se, miten Ethereumia voidaan oikein säilyttää. Selvittämällä tämän asian huolellisesti ennen valuutan hankintaa voit olla olla varma siitä, että säilytät kryptoa juuri niin kuin on tarkoitus. Siten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että hankkimillesi Ethereum valuutalle tapahtuisi mitään, ja voit keskittyä sen käyttämiseen rennosti.

Opi kaikki Ethereumista ja sen hankkimisesta

Tietenkin sinun tulee oppia joitakin muitakin tärkeitä asioita liittyen Ethereumiin ennen sen hankintaa. Yksi näistä on se, miten Ethereumia voidaan hankkia ja minkälainen vaihtoehto on edes kyseessä. Toisin sanoen, minkälainen kurssi valuutalla on ja muut vastaavat tärkeät tekijät. Onneksi voit oppia nykyään aivan kaiken mahdollisen asiaan erikoistuneilta sivustoilta.

Sivustot kuten https://ethereumkurssi.com/ kertovat aivan kaiken mahdollisen aiheesta. Niiden avulla sinulle selviää, minkälainen kurssi Ethereum kryptovaluutalla oikein on, miten niitä voidaan hankkia ja kaikki muut tärkeät asiat. Tutustu siis aiheeseen huolella käyttämällä verkon oppaita apunasi.

Mikä on Ethereum lompakko?

Ethereumin turvallinen säilyttäminen on itse asiassa varsin yksinkertainen asia. Sitä varten on nimittäin luotu erityisiä Ethereum lompakoita, joissa voidaan säilyttää kryptovaluuttaa täysin turvallisesti ja luotettavalla tavalla. Ethereum lompakko tarkoittaa krypto lompakkoa, joka on tehty erityisesti Ethereum kryptovaluutan säilyttämiseen.

Koska Ethereum on yksi alan suosituimmista ja kuuluisimmista vaihtoehdoista, tietenkin suuri osa krypto lompakoista ovat juuri Ethereum lompakoita. Tämä tarkoittaa sitä, että voit löytää uskomattoman monia eri vaihtoehtoja, jotka tukevat juuri Ethereumia. Monet niistä sopivat myös muidenkin kryptovaluuttojen säilyttämiseen. Tämän takia voit tietenkin käyttää samaa lompakkoa myös muiden valuuttojen turvalliseen säilyttämiseen, jos sinulla on muitakin omistuksessa kuin vain Ethereumia.

Ethereum lompakoiden ymmärtäminen

Ethereum lompakoita on hyvin monia erilaisia. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että ne tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia käyttäjilleen. Siitä syystä on suositeltavaa tutustua hieman eri mahdollisuuksiin niin, että voit löytää juuri sellaisen lompakon, joka sopii sinun käytöllesi.

Jotkut lompakot esimerkiksi sallivat vain turvallisen käytön ja Ethereum siirrot eri lompakoiden välillä. Toiset taas sen sijaan mahdollistavat muun muassa älysopimusten luomisen ja muut Ethereumin mielenkiintoiset ominaisuudet.

Vaikka Ethereum lompakot eroavat toisistaan joillakin tavoilla, on tietenkin joitakin asioita, miten ne ovat samankaltaisia. Oikeastaan kaikki Ethereum lompakot toimivat samankaltaisella tavalla. Toisin sanoen sinun pitää hankkia itsellesi lompakko, hankkia sille oma tilinsä, minkä jälkeen he saavat avaimen. Tämän avaimen avulla he voivat avata lompakkonsa ja käyttää sitä haluamallaan tavalla.

Ethereum on muuttunut vuosien saatossa

Vuosi 2022 oli hyvin merkittävä Ethereumin kannalta, mikä pitää ehdottomasti ottaa huomioon. Nimittäin silloin Ethereum kävi läpi todella suuria muutoksia, mitkä ovat vaikuttaneet hyvin moniin eri asioihin. Silloin tapahtui niin sanottu Ethereum Merger, jonka avulla koko kryptovaluutan louhinta muuttui kokonaan. Tämän tarkoituksena oli pienentää valuutan sähkönkulutusta, missä sen uskotaan onnistuneen.

Kaiken kaikkiaan tämä muutos tekee Ethereumista nopeamman ja käyttäjäystävällisemmän kuin ennen. Koska muutos on niin suuri, monia mietityttää se, miten se vaikuttaa valuutan säilyttämiseen varsinkin, jos heillä on jo valmiiksi kyseistä valuuttaa. Vastaus tähän on onneksi ei mitenkään. Nimittäin vanhemmat eli alkuperäiset ETH merkit muuttuvat automaattisesti ETH 2.0 merkeiksi. Siten voit jatkaa Ethereumin käyttöä aivan kuten aina ennenkin myös suuren muutoksen jälkeen.

Kylmät ja kuumat lompakot

Yksi tärkeimmistä asioista, mitä sinun pitää tietää liittyen krypto lompakoihin on se, että ne jaetaan kahteen eri kategoriaan. Nämä kategoriat ovat kylmät  ja kuumat lompakot. Näiden lompakoiden suuri ero tulee siinä, että kylmät lompakot ovat tarkoitettu pitkäaikaiseen turvalliseen säilytykseen kun taas kuumat lompakot ovat tarkoitettu nopeaan käyttöön.

Kylmät lompakot ovat toiselta nimeltään laitteisto lompakko. Tämä tarkoittaa sitä, että kyseessä on erillinen laite, joka yhdistetään tietokoneeseen. Kylmä lompakko ei ole ollenkaan yhteydessä internetiin, mikä tarkoittaa sitä, että kukaan ei voi päästä käsiksi valuuttoihin. Kuitenkin, jos haluat käyttää mitään Ethereumin ominaisuuksia, kylmä lompakko ei ole sopiva mahdollisuus.

Sitä varten on luotu nopeat kuumat lompakot. Ne ovat yhteydessä verkkoon, ja toimivat huomattavasti nopeammin kuin kylmät lompakot. Kuitenkin koska ne ovat yhteydessä verkkoon, niillä säilytettyihin valuuttoihin päästään myös helpommin käsiksi, mikä kannattaa ottaa huomioon.

Siirrä Ethereum merkkisi lompakkoon helposti

Kun olet hankkinut sinulle sopivan Ethereum lompakon, sinun pitää tietenkin siirtää hankkimasi valuutat sinne. Se, miten  tämä tapahtuu riippuu kokonaan siitä, minkälainen lompakko sinulla on käytössä. Esimerkiksi kylmää lompakkoa käytettäessä, sinun pitää yhdistää se tietokoneeseen, jotta voit siirtää valuuttasi turvaan. Jos taas käytät kuumaa lompakkoa, voit lähettää valuutat verkon avulla. Siten ne ovat valmiit käyttöön.

Pidä ETH merkkisi turvassa käyttöä varten

Kun aloitat Ethereumin hankinnan, on suositeltavaa tutustua eri mahdollisuuksiin huolella. Kannattaa myös pitää mielessä, että usein on hyvä sekä hankkia kylmä että kuuma lompakko. Sillä tavalla voit varmistaa sen, että sinulla on aina olemassa lompakko, joka sopii sinun haluamallesi käytölle. Näin voit pitää merkit turvassa aina käyttöä varten.